24 de febrer del 2014

2 fets dels que el país n'hauria d'estar al cas




D'entre els molletans n'estaran al cas algun miler -lectors del Contrapunt-, de la resta del país ningú, i caldria.

Publicat al Contrapunt

El Contrapunt ha publicat dues perles precioses que vull destacar.Suposo que contradiuen  Mc Luhan amb allò que el missatge és el mitjà. No hi ha mitjà petit. L'escrit de'n Girbau,la setmana passada. Després de llegir-lo,dubto que cap militant pro-acortament continués parlant amb tanta seguretat sobre la seva "inocuïtat" moral.Ni sé amb quins arguments contradiria als d'en Girbau, pesants com una llosa; escrits des d'una perspectiva necessària. Aprofito per esmentar la de'n Ferran Pérez dient-nos que això de les carabasses decorades per Halloween era ja una cosa ben nostrada per Tot Sants al Mollet del segle XIX! En fi, dues contrapuntades de les que tot el país n'hauria d'estar al cas. 

La carta del Girbau és de lectura obligada pels pro, anti, o neutres en el debat sobre l'avortament.                                 ----------------------------------------------

Escrit de Jaume Girbau / President Associacio Discapacitats ADIMO

Jo sóc un presumpte avortament del segle XXI


Em dic Jaume i tinc 45 anys, vaig nèixer amb una greu malformació congenita, aquesta que la llei permet que se m'elimini... tinc una vida normal, com qualsevol mortal, molt activa, alguns ja em coneixeu... vaig ser afortunat perque vaig nexier al segle passat, quan encara no es feien tantes proves com ara, quan no es podia aturar un embaraç per motius de condicio fisica.

Ara molta gent progressista defensa el dret a decidir, en tots els ambits, i em sembla perfecte... Jo us faria una reflexio: creieu just que la llei permeti avortar en cas de malformació del fetus? Sabeu el que això implica, que a partir d'ara no veureu persones com jo pel carrer, ni persones amb sindrome de down, ni persones que no siguin de raça pura "normalitzada"... quanta hipocresia. Alguns s'omplen la boca parlant de diversitat però estan d'acord que a una persona com jo la puguin eliminar en funció d'una condició física diferent a la resta... si us plau, reflexionem-hi tots plegats. No estic dient que la meva vida hagi estat fàcil, evidentment que no, però per a qui és fàcil?!

No hauríem de permetre una llei que discrimini en funcio de sexe, raça o condició... I permetre l'avortament en algun d'aquests supòsits per a mi té un nom: racisme... No nego el dret a l l'avortament però si nego el dret de l'avortament selectiu...o tots o ningú.

També sóc conscient que algunes mares, com potser hagues fet la meva, tiraran endavant amb l'embaraç malgrat que el fill no neixi amb les condicions esperades. A totes elles, els hi dono les gràcies...

Finalment, per si algú ho dubte, sóc independentista i d'esquerres, però això no vol dir estar d'acord amb tot oi?



17 de febrer del 2014

4 coses important que cal saber i potser ignoràveu -salud,etc



1 Per a dormir bé cal deixar les pantalles, especialment la tele, una hora o més, abans d'anar al llit,ja que la seva llum interfereix en els ritmes vitals i de la son.

2 Després de dinar les dents es troben en estat dèbil a causa dels àcids i bacteris dels aliments. La saliva  n'elimina  una gran part en una hora .Es per això que és perjudicial netejar les dents amb raspall i dentifrici abans d'una hora.  Només s'ha de fer una glopejada per les restes demenjar.


3 Els càncers són producte de mutacions, però en el cas de les leucèmies infantils, el seu origen i freqüència ve de la "hiper-higienització" dels nens -els renten massa- i la presa abusiva d'antibiòtics. Això produeix una debilitació de les defenses.


4 L'"aigua" Fontvella no existeix, és Sacalm.Ho he dit vegades, però ara m'he enterat per un nutricionista que és la que porta més "polvos", la pitjor. A part de ser la més cara.

 Trailers
- un comentarista que em debia apreciar massa va dir -a partir d'un escrit- que era el nou Pla. El penjaré "ara que ve març".
-dues coses que TOT el país hauria d'estar-ne al cas, i només n'estan uns centenars.
- una mostra -monstra- de la degeneració moral del país

Pròximament en aquesta pantalla

7 de febrer del 2014

Coses que fan ràbia -tres- i una pregunta pèrfida


Coses que fan ràbia

1-  Diuen -els "progressistes"- que abans hi havia el mateix nombre de crims passionals que ara, i que lo que passava és que abans no se sabia. Ni cas, però fa ràbia. El que cal és determinar el perquè de l'extraordinari augment d'aquesta xacra. Hom diu que ve donat "per la deformació dels rols tradicionals i la masculinització de la dona". Hi hauran altres explicacions però aquesta sembla també plausible.

2-  Fa ràbia que a les noticies amaguin la nacionalitat dels autors dels delictes contra la seguretat ciutadana. És per alguna cosa?

3- Fa ràbia que "informin" dels assassinats passionals -hora, arma,carrer, etc- i no parlin del perfil, del retrat de l'assassí-na i ses circumstàncies vitals, també de la nacionalitat. Senyors: això no és informar sinó donar una notícia en forma d'avís. Falta -nogensmenys!- que els elements claus per a situar-nos, la veritable informació.

Pregunta pèrfida

Ramon Barnils deia que "Catalunya serà independent quan el Barça baixi a segona", en canvi el pujolisme afirma que les victòries del Barça aixequen l'ànim i esperit reivindicatiu dels catalans. Quina és l'afirmació encertada? Què és millor per l'emancipació del país?