30 de novembre del 2013

Un fet bàsic no analitzat sobre Canal 9 i que prenent-lo com a referència en resulta un anàlisi del mal que han fet i poden fer encara aquests dits "progres"

Els progres catalans no podien veure ni volien veure Canal 9 a les ones del Principat. La gent catalana normal no la podíem veure. A què vénen tants escarafalls ara que la tanquen? Clamaban al cielo  -y les ha oído-  perquè era una eina propagandistica del PP, perquè no hi havia prou valencià,per Tómbola -nascuda  -compte- amb el PSPV, etc. Benvinguts però al canvi amic progres. No sé si ningú en diu res per mala memòria o per un silenci pactat implícitament. No sé que ningú els hi hagi retret.

Recordo una diada de falles veient a Canal 9 l'ofrena floral a la Mare de déu dels Desamparats -la Geperudeta, amb la desfilada de les agrupacions dels pobles habillats tradicionalment. Un fet entranyable-que agafo d'exemple, perquè desconeixia, - religiós, folklòric i en certa manera per tant, identitari-patriòtic. Doncs no ha estat així per els "progressistes" i marxistes ja en dècades passades.  Aquest tipus d'actes, les falles, la bandera amb la franja blava i   tot allò amb regust tradicional valencià ho titllaven de bunker-barraqueta i blaverisme. I és clar, si als valencians -i a qualsevol (?)- els toques els signes i símbols d'identitat és com si els toquessis allò que no sona. Aquesta és la meva explicació al recel -o animadversió- de massa valencians al catalanisme i que no s'entén massa. Un de tants disbarats, de consequencies tan negatives, comesos en nom d'un "progrés-progressista" sovint tan curt de mires com sectari . El dia que els comptem -els disbarats-...serà un gran dia.

M'agradaria deixar clar que això ho signa un a qui uns consideren progre i és avantguardista -o així- i altres el tenen per carca essent tradicional -o aixà. No sé si és la manera d'estar bé amb tothom o amb ningú. De tota manera, ara penso, tinc amics a ambdues bandes.

23 de novembre del 2013

Un "detall" d'algun polític que estic esperant amb candeletes

Una de les causes importants del desgavell i econòmic del país, que comporta el drama a mols ciutadans   és el sou dels polítics -i la corrua que els acompanya: partits, assessors, etc. Són 400.000 polítics a l'estat! Els sous que cobren són monstruosos,immorals i sobretot desvergonyits -sense comptar prebendes. Tan li fa dir com no dir. Sense comptar a més que la seva contribució directa al benestar del país és nula. Legislar no és un bé per se.

Si hi ha una cosa que m'enerva és sentir que a l'empresa privada guanyarien més. Que hi vagin si els volen! Que s'hi quedin! No és que no sigui cert -en la seva immensa majoria- que a la privada guanyarien molt més, sinó que quasi sempre és el contrari. A la política hi van els polítics i no les lumbreres de les ciències,les humanitats o l'empresa. No és compatible ser polític amb les tasques dels esmentats -ni el seu lloc natural.

Una declaració de reducció de sous seria un dels punts en que podria basar el meu vot.

13 de novembre del 2013

La meva conclusió inèdita sobre l'actitud del DAVID DE LA SANDÀLIA contra GOLIATO Rato


La meva conclusió sobre l'actitud del David de la sandàlia contra Goliato Rato és la segúent:  que estem com sempre -amb diferents protagonistes i sectors-; que estic com sempre entre les dues Catalunyes, que és com dir les dues Espanyes: avui,  l'encorbatada que s'escandalitza perquè algú diu gangster a algú que fa  latrocini i per l'altre cantó l'eixelebrada,la que va amb xandall, samarreta o sandàlies al parlament. La meva no és cap de les dues.

Em pregunto què faria el nostre millor cap, Balmes, què votaria, que recolzaria. No ho sé exactament, però n'estic ben convençut que estaria més a prop del que penso que de cap bàndol. En el suposició que aquests temps permetessin l'aparició de caps com el del vigatà.

5 de novembre del 2013

"...le cortaron una oreja, le sacaron un ojo y le arrancaron la lengua. Tras la tortura,..." (A un capellà)Dues tasses de memòria històrica. Horripilant de gust.

Abans de cloure el tema amb l'escrit concluent promés, deixo això. Concluent per els no fanàtics és clar.

Angel Olmedo Guillot era natural de Valencia, donde nació el 5 de marzo de 1884
Cuantos le conocieron destacan su absoluta entrega a los ancianos  ...fueron a buscarle el 3 de octubre de 1936 tres milicianos armados de fusiles ametralladores. Al amenazar estos a los que le acogían, don Ángel salió de su escondite y se entregó. Tras saquear los escasos bienes que había en la habitación, los captores insultaron a los que habían protegido al sacerdote, blasfemando y haciendo con sus armas simulacro de ametrallarlos.

Llevado a un lugar junto a la Cruz Cubierta, los captores le hicieron bajar del coche, le cortaron una oreja, le sacaron un ojo y le arrancaron la lengua. Tras la tortura, finalmente le degollaron, dejándole tirado tras haberle robado las ropas. Posteriormente se trasladaron al asilo de las Hermanitas de los Pobres, donde saquearon la habitación que ocupaba el capellán.

Una altra víctima

...un grupo de hombres armados, y que decían entre sí: “a esto no hay derecho: se va a matar esta noche a un inocente, incapaz de hacer daño a nadie, ni por sueños”, y se lamentaban: “pero así ha venido la orden: matar a los sacerdotes”. Llevado a la carretera de Paterna, fue asesinado a los 67 años de edad, sin que se haya podido encontrar su cadáver.

Si algú té estómac de continuar llegint més casos que vagi a Sacerdotes mártires valencianos. Jo no he pogut continuar.

I així desenes de milers de capellans, monges, seminaristes, escolans, etc Quin drama darrera cadascú! Com debien ser les darreres hores dels dos escolanets assassinats a Vic, de cadascú dels assassinats? Dels assassinats dels republicans. I dels nacionals. Sí, també. "Una de les dues espanyes els va gelar el cor"