27 de gener del 2010

El meu enigma a la ràdió i beat Samsó.

A la Segona hora -emissora RAC 1- van avançar que parlarien del nou beat Josep Samsó - assassinat per tots sabem qui, en aquest cas res de "incontrolats"- i vaig pensar: que estrany. Efectivament, parlar del beat significava per a ells fer-ne aquella "conyeta" tan pijoprogre barcelonina, tot trucant a tres mataronins per a saber si havien observat cap miracle des de la beatificació (sic). Moltes rises tontes i gràcies més tontes encara. Però a l'última trucada van quedar -em va semblar- mig glaçats, tot parlant de fet màgic, quan la persona a qui van trucar -sempre a l'atzar- era la descendent directa de la senyora que el cuidava als seus últims moments i li portava el menjar a la presó mentre esperava que el matessin. Diu que Mn. Samsó li deia a vegades: porta'm aquell menjar que m'agrada tant. I la bona dona li portava disimulada dins l'entrepà la sagrada forma, que és al que es referia el beat.

Aquest és el post que volia penjar i enviar-los, però...


...unes hores més tard a RAC 1

Candela ... la locutora de la Segona hora diu: Esteve Maspons ha escrit a La Vanguàrdia una carta... Es referia a la del lingot, que seleccionà per a les tres cartes de la setmana. El mateix dia que -per primera vegada- escrivia al programa, el programa parla de mi.

Espero que la trucada i això comptin per a una possible santificació de Mn. Samsó, venerat sigui.

(enviaré mail al programa)

6 comentaris:

Evocacions ha dit...

Si que tenen poca feina aquests locutors de ràdio... La fama merescuda genera enveja.

Borjas el 1 ha dit...

Evo, decididamente cada vez me extásia mas tu estilo, corto, sincero, iconográfico y sutil cual pompa de jabón.

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...

És el millor blog que he llegit mai, de veritat. No sabia que ...:)

Maspons ha dit...

Ja no hi han locutors seriosos -no vull dir supertranscents- ara abunda massa la conyeta -de tant en tan vale- per a adolescents grans.

Són vivències particulars, pero que també m'agrada escriure.

Maspons ha dit...

Aquest anónim deia un taco perquè em creia -a mí- en l'obligació de recordar Candela Peña. He censurat el taco, i tot que és quasi segur que el que li he deixat sigui conya, li deixo.

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es