19 de gener del 2009

PREDICCIONS INÈDITES PEL 2009 -"o máás"- (Més fiables que les d'ells, si més no )

Un comentarista em va convidar a pronosticar  el 2009, tot confiant en el meu criteri, espero. N'havia parlat però concretaré.

La "Crisi"

El 2008 em quedava sol dient que no això no era una crisi. Ara tothom rectifica dient que la crisi serà -i acabarà aquest any 2009-. Erren de nou. El que tothom entén per crisi vindrà per a no marxar. Adéu per sempre al malbaratament i el consumisme. Sembla terrible però tranquils, no passa res per estalviar en collonades o perquè els polítics o futbolistes cobrin el salari mínim, p.e. Temo, constato però, que l'opció general de solució és fugir endavant i la recepta "imaginativa" és: més consum! Potser aplicaran mesures que seran miratge de millora -i farien trontollar momentàniament el què pronostico-. De fet no en tenen ni idea, arreu, i per tant TOTES les possibilitats són obertes.

- El primer que faran: augment forassenyat d'impostos i sancions. La reducció -misèrrima- de sous públics serà l'última mesura, essent optimistes.

- La divisió rics i pobres serà ara entre ocupats i aturats.

- S'anirà veient com la gent s'anirà adaptant a la situació: auge de les botigues de segona mà, tallers de reparació, cosidores, sabaters, recollida de deixalles per a revendre,  etc

- Això ho he sentit una vegada però ho sentirem fins cansar-nos: fi del cafè para todos autonòmic i la tornada a la pesseta.

Política


- S'iniciarà l'escalada de partits petits. Potser s'obrirà el meló del debat sobre la immigració.

- Els comunistes -i ex- aprofitaran de la crisi per a treure pit . (Tot i que fa temps que passen de demanar la nacionalització de la banca, o l'energia.

- Començaran a manifestar-se tímida però clarament les primeres reaccions del malestar ciutadà, però es mantindrà la fe zapateril. Les maniobres de distracció però, aniran perdent efectivitat.

Internacional

No hi entenc, però em fa mala espina, tinc por que s'emboliqui massa la cosa a l'Orient Mitjà, a mig o llarg plaç, així com la dependència total europea al gas dels Putins, i de la dependència energètica en general. Obama farà -més o menys- el què li diguin els lobbys.

El clima seguirà desorientant i donant ensurts.

Notes

Tant de bo erri. En parlarem -D.V.-d'aquí un any. I recordeu aquests prioritaris conceptes: Sobrietat, autosuficiència i sol.lidaritat.

Apostes? De fet no és més que un petit joc el què he fet, de no massa mèrit, ja ue la majoria del què dic semblaria obvi.

2 comentaris:

Evocacions ha dit...

No tan obvi, Esteve. A risc de queda com un pilota (és que sempre sóc optimista) t'haig de dir que és un post magnífic i que (si tinc temps faré un post i enllaçaré aquest teu). El sentit de l'humor, fantàstic.
Per exemple: El que tothom entén per crisi vindrà per a no marxar; no passa res per estalviar en collonades o perquè els polítics o futbolistes cobrin el salari mínim; La divisió rics i pobres serà ara entre ocupats i aturats; S'anirà veient com la gent es va adaptant: auge de les botigues de segona mà, tallers de reparació, cosidores, sabaters¸Els comunistes -i ex- aprofitaran la situació per treure pit (ja n’han tret); Obama farà -més o menys- el què li diguin els lobbys (tothom havia pensat que farà un gran canvi)

Ja veuras com et llegeixen i comencen a intentar fer el contrari del que dius, pel plaer de veure com ens equivoquem els crítics. Però no se’n sortiran amb la seva.
Avui vaig a veure els nois d'història. A veure que tal

Anònim ha dit...

Ha ha ha, a vegades jo també penso que algun polític ens poden llegir i apuntar-se el tanto.
Avui el Sala Martin al Clapés: Jo no estic per prediccions (després que el locutor insistia)Estan escamats els economistes. Els hi vaig passar el blog fa unes setmanes:)